Dvaja policajti zachránili muža, ktorý chcel spáchať samovraždu

09.02.2012 Prešov

Prešov 9. februára (TASR) - Dvaja prešovskí policajti zachránili v stredu (8.2.) večer v jednom z prešovských hotelov život mladému mužovi, ktorý sa pokúsil o samovraždu. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik. \"Policajti vykonávali obchádzkovú službu, keď ich okolo 19. hodiny vyslali do hotela preveriť informáciu, že sa tam nachádza nezvestný Bardejovčan, ktorý sa už v minulosti pokúsil o samovraždu,\" vysvetlil hovorca.
Po príchode na miesto policajti zistili, že Bardejovčan je naozaj v hoteli ubytovaný, a tak prešli k jeho izbe. Príslušníci Policajného zboru zaklopali na dvere a z izby sa ozval mužský hlas. Neskôr však už s policajtmi nekomunikoval ani nereagoval na klopanie a búchanie na dvere. Následne zavolali recepčnú, ktorá izbu otvorila, a keď vošli dnu, našli na posteli nahého muža.
\"Mal rezné rany na krku a rukách, v izbe sa nachádzali úlomky skla, fľaše s alkoholom, rôzne lieky a väčšie množstvo krvi. Policajná hliadka mužovi okamžite poskytla prvú pomoc, zabezpečila rany proti krvácaniu a privolala záchranárov, ktorí ho následne previezli na ošetrenie do nemocnice,\" doplnil Džobanik.
Po ošetrení bol na odporúčanie lekára hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení. Ešte predtým ho policajti vypočuli, pričom uviedol, že zranenia si spôsobil sám, kvôli firemným problémom. Lekár zo záchrannej služby uviedol, že ak by policajti muža nenašli a neposkytli mu prvú pomoc, pravdepodobne by to neprežil.
 

Vyberte región